14 günlük cayma hakkı kalktı mı?
Burada da aynı durum geçerlidir: Satıcı tüketiciyi cayma hakkı konusunda usulüne uygun şekilde bilgilendirmemişse, tüketici cayma hakkını kullanmak için on dört günlük bir süreye bağlı değildir. Bu süre, cayma süresinin bitiminden bir yıl sonra sona erer.
Cayma bedeli kalktı mı?
Ancak 32723 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Elektronik Haberleşme Alanında Tüketici Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile cayma bedeli ödenmeden abonelik sözleşmesinin feshedilmesi mümkün hale gelmiştir.
Cayma hakkı hangi ürünlerde yok?
“Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan ve somut bir ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler” Cayma Hakkı Yönergesi’nin kapsamına girmemektedir.
Cayma hakkı yasal mı?
(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına ilişkin bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya gönderilmesi yeterlidir.
Ürün cayma hakkı kaç gün?
1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanarak iade edebilir.
14 gün içinde cayma hakkı nasıl kullanılır?
Aynı şekilde satıcı da ödediğiniz bedeli 14 gün içinde iade etmelidir. Satıcıya cayma hakkınızı bildirirseniz ürünü on dört gün içinde iade etmelisiniz. Aynı şekilde satıcı da ödediğiniz bedeli 14 gün içinde iade etmelidir.
Taahhüt cayma hakkı kaç gün?
Tüketici, satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin siparişten cayma hakkına sahiptir.
Turkcell cayma bedeli kaç TL 2024?
a) Cayma bedeli, 24 aylık taahhüt süresinin ilk 12 ayında kullanıcının sistemde kaldığı süre dikkate alınarak hesaplanır. (25.01.2024, 25.06.2024 tarihinde sisteme katılan kullanıcı)
Hangi hallerde cayma bedeli ödenmez?
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerden dolayı internetin beklenen verimi sağlamadığı durumlarda Tüketiciyi Koruma Kanunu uyarınca iptal bedeli ödemeden aboneliklerinizi iptal ettirebilirsiniz.
Satıcı iade yok diyebilir mi?
Hayır, yapamazsınız. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre, tüketicilerin mağaza ve iş yeri gibi satış noktalarında yapılan peşin satışlarda, satılan malın ayıpsız olması halinde değişim veya iade hakkı bulunmamaktadır.
Çayma hakkımı nasıl kullanırım?
Tüketici, cayma hakkını satıcıya, tedarikçiye veya aracı hizmet sağlayıcıya karşı yazılı olarak veya kalıcı bir veri taşıyıcısı vasıtasıyla kullanmalıdır. Cayma hakkı yazılı olarak veya kalıcı bir veri taşıyıcısı vasıtasıyla, yani SMS, e-posta, internet, CD, DVD, hafıza kartı gibi araç veya medya aracılığıyla kullanılabilir.
Ücretsiz cayma hakkı ne demek?
Cayma hakkı, Tüketici Hakları Koruma Kanunu ile sınırları belirlenmiş bir haktır. Tüketicilerin yararlandığı haklardan biridir. Cayma hakkı nedir dediğimizde, tüketicilerin satın aldıkları ürünü herhangi bir koşul belirtmeden 14 gün içinde iade edebilmeleri anlamına gelir.
İade kabul etmeyen satıcı nereye şikayet edilir?
Şahsen veya avukat aracılığıyla; Tüketici uyuşmazlık çözüm organlarına başvurular şahsen, posta yoluyla veya Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) üzerinden elektronik ortamda yapılabilir.
14 gün içinde cayma hakkı kalktı mı?
E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne uzatılması 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecektir. Cayma hakkının kullanılması hariç olmak üzere yeni düzenlemenin hükümleri 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir.
Cayma bedeli ödemek zorunda mı?
Hangi durumlarda cayma bedeli ödenir? Belirtilen süre içerisinde ürünü veya hizmeti kullanmazsanız cayma bedeli tahsil edilir. Bu temelde, sözleşme süreniz bitmeden hizmeti iptal etmek isterseniz bu bedel tahsil edilir.
14 günden sonra iade olur mu?
Mağazadan satın aldığınız ürünü, koşullar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar satın aldığınız ürünü 15 (on beş) gün içerisinde koşulsuz iade ederken, bazı mağazalar 7-7 gün içerisinde ürünü iade ederken, bazıları ise aynı gün koşulsuz iade yapmaktadır.
Gratis koşulsuz iade ne zamana kadar geçerli?
Mağazalarımızdan ve ücretsiz kartımızla satın aldığınız ürünleri fatura ve fiş ibraz ederek 30 gün içinde iade edebilirsiniz. Elektrikli ürünler ve parfüm ürün grupları uygulama kapsamı dışındadır.
Kredi cayma hakkı 14 iş günü mü?
Tüketici, kredi sözleşmesinin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.
Satıcı iade almak zorunda mı?
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, tüketicilere mağazalardan satın alınan ürünlerden cayma hakkı tanımamaktadır. Yasaya göre, mağazalar sattıkları ürünleri sebep göstermeden iade etmekle yükümlü değildir.