Çankırı neyi ile meşhurdur?
Pan Bun, Rulo Yazma, Bükülme, Gözlem, Zizzle, Tatar Bisküvi, Büyük Hamur, Ravioli, Pıhtı, Echo en önemlisidir. Tarhana, Toyga, Sürpriz, Tutmaç, Sarma, Deneme, Tavsiye, Ana Makale Buğday Ürünleri Buğday Ürünleri. Yaş ve kuru sebzeler diyette ikinci sırada yer alır. Çanken lezzetleri ve ürünleri -T.C. Çankari valiliği ›küchençanki valisi› mutfak
Çankırı’nın doğal güzellikleri nelerdir?
Çankili’de düşünülen diğer doğal evler arasında; Ninekardeşler doğa anıtı, en az en az bitki, Kenbağ Doğal Parkı, Bülbül Pinari Rekreasyon Yeri, Kadın Çayır Nature Parkı, Kirkpazar Platosu Gevşeme Alanı, Osman Gölü, Karaör Teich, Alpsari Gölet Rekreasyon Alanı ve Haziz Dağli doğa parkı da bir zorunluluktur. Cankiri-Nin -… Gezinomi ›Gezi-Rehberi› Cankiri-Nin -…
Çankırı’nın kültürü nedir?
Türk ulusal kültürü, Çantan’ın merkez bölgesi de dahil olmak üzere köylerde ve şehirlerde korunmaktadır ve köy ve şehirlerde “kapalı toplum” genellikle görülmektedir. O kadar ki Çantan köylerinde çankirin köylerinde hala köyler var, geleneksel Türk misafirperverliğinin en iyi örnekleri bu köy odalarında sergileniyor. T.C. Çankari topluluk resmi web sitesi çankiri topluluğu ›sayfa› Kulturaçankiri Topluluğu ›Sayfa› Kulturur
Çankırı’nın coğrafi özellikleri nelerdir?
Çantan, kısmen Orta Anadolu bölgesinin doğu-batı yönünde Karadeniz bölgesine geçişte ve uzunluk 130 km ve genişlik 80 km’dir. Alan (754.200 ha) 7.542 km2’dir ve Torkiye’nin yüzeyinin %1’ini yapar. Tarımda mevcuttur, genellikle sağlamdır.
Çankırı’da en çok ne yetişir?
Die Produuktliste des Landwirtschaftlichen Beckens Unserer Provinz wurde veröfentlicht … çankari-cenkezarpa, aspire, weizen, paddy, kichererbsen, futterpflanzen6çankiLı-senkunden-tritikalpa, buğday, kicherssen-phase Pflanzen4Cankari-Leafarpa, Aspirin, Köderpflanzen5101010101010 Ek 19 Seçenek 2016 Ek 2016 Tarımsal pelvisin ürün listesi yayınlandı … çanken ve ormancılık için Direktörlük ›
Çankırı’nın meşhur tatlısı nedir?
En önemli ayırt edici özellik, tuzun yerleştirilmesi ve tuz ve çankirin höşim tatlısının tadı bölgede “Kivir Kivir” i yapmasıdır. Üründe şeker yerine bal kullanımı başka bir karakteristik unsurdur. Höşmerim Tatlı-Kültür-Portalizm Portalı ›Cankiri Hosmerim-TatlisiCulture Portalı› Cankiri Hosmerim-Tatlisi
Tavsiyeli Bağlantılar: Protagoras Neyin Kurucusu