İçeriğe geç

Maral Ne Anlama Gelir

Maral ismi ne anlama gelir?

Maral ismi Türk kökenli bir isimdir ve “dişi geyik” anlamına gelir. Birçok kültürde geyik zarafet, güzellik ve doğallıkla ilişkilendirilir.

Maral hangi dilde ne demek?

Maral (Ermenice: Ԅրրրրրրրրրɡ֬ Maral; Azerice: Maral) veya Hazar kızıl geyiği (Cervus elaphus maral), Karadeniz ile Hazar Denizi arasındaki bölgede (Kırım, Kafkasya, Anadolu gibi) kızıl geyiklerin en doğudaki yelpazesine özgü bir geyik türüdür.

Maral Kur’an’da geçiyor mu?

Hayır, Maral ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir.

Maral kelimesinin kökü nedir?

maral – Nişanyan Sözlüğü. Farsça marāl مرال “alageyik, özellikle dişi geyik” kelimesinden ödünç alınmıştır. Bu kelime Moğolca maral ᠮᠠᠷᠠᠯ “geyik” kelimesinden ödünç alınmıştır. Meral biçimi Türkiye Türkçesinde yaygın olsa da, modern kullanımda Anadolu lehçelerine göre düzeltilmiştir.

Maral ne demek Azeri?

Maral kelimesi, Azerbaycan Türkçesinde Ceyran kelimesi gibi “güzel” anlamında mecaz olarak kullanılmaktadır.

Meral ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Anlamının yanı sıra Kur’an’da geçip geçmediği sorusu da var. Meral ismi Kur’an’da geçmiyor.

Maral ana ne demek?

Maral kelimesi Moğolcada geyik anlamına gelir.

Maral nereli?

Şarkıcı Maral aslen Bingöl ilinin Genç ilçesinde kayıtlıdır. Uzun yıllar Bingöl’de DJ’lik yapmıştır. Diyarbakır, Mersin ve Elazığ gibi illerde katıldığı yarışmalarda birincilikler almıştır. Müjdat Gezen Batı Halk Müziği Vokal Bölümü’nde eğitim almış ve 2013 yılında halk müziği eserlerinden oluşan ilk albümünü çıkarmıştır.

Maral hangi hayvanın dişisi?

Bökön, geyik veya maral (dişi geyik) türü için kullanılmıştır (Kaya, 2009).

Meral isminin enerjisi nedir?

Meral isimli kişiler, sorunlara pratik çözümler bulan, mantıksal düşünme becerisi yüksek kişilerdir. Analitik düşünme becerileri gelişmiştir. Dinamik ve enerjik bir yapıya sahiptirler ve canlı, aktif kişilerdir. Çevrelerine pozitif enerji yayarlar.

Meral hangi kökendir?

Geyik. Moğolca maral (=alageyik) kelimesinden gelir. Moğolcada meral biçimi de vardır.

İnci ismi dinen uygun mu?

Hayır, İnci ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir.

Maymun hangi dilden?

Maymun kelimesi Arapçadan Türkçeye gelmiştir. Hayvan olarak bilinen Arapça māymūn kelimesinden bir alıntıdır.

Masal hangi dilden gelir?

Etimoloji. Kelime, Arapça “mesel” kelimesinden Türkçeye geçmiştir. Anadolu’da “masal” kelimesi yerine “metel, sosyal, matal, hekâ, hikâ, hikiya, hekeya, ororlama, ozanlama ve nagıl” gibi kullanımlar vardır. Türk edebiyatında masalın birçok tanımı vardır.

Yağmur kelimesinin kökeni Türkçe mi?

Eski Türkçe yaġmur “yağmur” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe fiil yaġ- ile Eski Türkçe eki +mUr’dan türemiştir.

Meral isminin anlamı nedir?

Meral isminin Türkçe anlamı geyiktir. Aynı zamanda ceylan anlamına da gelir. Bu hayvanlar dişi olduğundan Meral ismi ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Meral ismi bir kız ismi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mara ismi nereden gelir?

Tıpkı şarkılarında olduğu gibi, Trio Mara’nın Türkiye’ye girişi yasaklanan solisti Sakîna ile müzik ve insanlar arasında enfes bir yolculuğa çıktık. Mara ismi nereden geliyor? Mara, Kürtçe’de “bizden” anlamına gelirken, birçok Orta Doğu dilinde de benzer dişil anlamlara sahiptir.

Maran ismi ne anlama gelir?

“Maran:” Farsça bir kelimedir. “Mar” yılan anlamına gelir ve “-an” çoğuludur. Genitive halinde telaffuz edilen “Maran” veya “Meran” kelimeleri Anadolu’daki birçok bölge ve yerin adı olarak da kullanılır. “Erbüke:” Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” kelimelerinin birleşimidir.

Maru isminin anlamı nedir?

“Maru” bir isimdir ve “daire” anlamına gelir.25 Ağustos 2015 “Maru” bir isimdir ve “daire” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karataş Escort