İçeriğe geç

Kaçkın Ne Demek Tdk

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Sıkkın ne demek TDK?

(Cefakâr ne demek TDK?

fedakar: (Asıl anlamı acı çeken) Çok acı çekmiş, acıya alışmış.

Kızık ne demek TDK?

1. Deri döküntüsü. 2. Sıfat Sert, sıcak: Un çuvallarından kızıl bir koku, ateşten de yanık bez kokusu geliyordu (Refik H.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Zaar ne demek TDK?

[1] güçlü korku.

Sındık ne demek TDK?

İzole etmek ve izole etmek de günümüzde popüler kelimelerdir. Her ikisi de entübasyon ve inkübasyon yapılarıdır. İzole etmek “izole edilmiş” anlamına gelir; izolasyon görevdir. TDK sözlüklerine bakarsak, genel sözlükte izolasyonun (< Fr. isolation) "izolasyon" olarak verildiğini ve "insulated"un "izole edilmiş" anlamına geldiğini görürüz.

Cilasun ne demek TDK?

Güncel Türkçe sözlükte ise kelime “calasun”dur. Mong. 1. Yiğit kişi; 2. Çevik, becerikli kişi olarak yorumlanmaktadır (TDK Sözlük, 2009, s.370; URL-I).

Çıkıl ne demek?

Çıkık, eklemi oluşturan kemiklerin birbirinden ayrılmasıdır.

Ercüment ne demek TDK?

Terbiyeli, şerefli, faziletli, iyiliksever, doğruluk.

Sefa etmek ne demek?

Şefaat (Arapça: الشفاعة al-Shafaa), İslami terminolojide, evliyalar ve özellikle peygamberler gibi Allah tarafından izin verilen kişilerin, inananların bağışlanması için dua etmesi anlamına gelir. Arapça “şef” (شفع) kökünden gelir ve “çiftlemek” anlamına gelir ve “bir şeyi iki katına çıkarmak veya çoğaltmak” anlamına gelir.

Afâk ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Afak kelimesi “ufuklar” olarak ifade edilip değerlendirilmektedir. Özellikle milli marşla ilgili bir televizyon dizisinde yer alması nedeniyle önemli bir yer tuttuğu söylenebilir.

Şaki ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “sâkî” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “içki servis eden veya dağıtan kişi” anlamına gelmektedir.

Keneş türkçe ne demek?

Kengeş, İslamiyet öncesi Türk devletlerinde toy veya kongre adı verilen toplantılarda iç ve dış meseleler üzerinde yapılan görüşme ve toplantılara verilen addır.

Kâni ne demek TDK?

Günlük hayatta daha çok “bir kanaate varmak” anlamında kullanılan “inanç” kelimesi; düşünce, kanaat ve fikir anlamına gelmektedir.

Sözlüğün anlamı nedir?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

TDK sözlük kaç lira?

2024’te en çok tercih edilen TDK Türkçe sözlükleri. İlköğretim için TDK Türkçe Sözlük

TDK Türkçe Sözlük kimin eseri?

Türkçenin ilk sözlüğü Kâşgarlı Mahmut tarafından kaleme alınan Divanü Lûgâtit-Türk’tür. Yirmi yıla yakın bir süre Türk topluluklarının dili, edebiyatı, yaşantısı ve örfleri hakkında malzeme toplayarak Bağdat’a gelen Kâşgarlı, 1072’de yazmaya başladığı eserini 1074’te tamamlayarak Halife Muktedi Biemrillah’a sunmuştur.

3 Nokta Ne Anlama Gelir TDK?

“Üç Nokta” sözcüğünün güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Eksik cümlelerin başında veya sonunda yan yana gelen noktalama işaretinin adıdır (…)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir