İçeriğe geç

Afyon Patlaması Ne Anlama Gelir

Afyonu patlamak ne demek hikayesi?

[1] Türkçe: Osmanlı döneminde, Ramazan ayında, uyuşturucu bağımlıları oruç tutmak için sahur döneminde afyon dolu kapsüller yutarlardı. Kapsüller öğlen vakti midede patlar ve etkisini gösterirdi. Bu şekilde hem oruç tutulur hem de içki içilirdi.

Afyonu patlamak ne demek ekşi?

Ayılmak, kendine gelmek anlamına gelen “afyon çekmek” deyiminin geçmişi Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzanıyor.

Afyon patlaması ne zaman oldu?

2012 Afyonkarahisar mühimmat deposu patlaması, 5 Eylül 2012’de Türkiye’nin Afyonkarahisar kentinde yerel saatle 21:15’te meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne göre, kazada 25 asker şehit oldu ve dört asker ve üç sivil yaralandı.

Afyonum ne demek?

Afyon, haşhaş tohumlarını tırmalayarak elde edilen süt benzeri sıvıdır. Morfin ve kodein gibi alkaloidler içerdiği ve eroinin öncüsü olduğu için narkotik olarak sınıflandırılır.

Ödü patlamak deyimi nereden gelir?

Bu ifade, hayvanlar korktuklarında ve paniklediklerinde safra kesesinin patlaması nedeniyle kullanılır. “Çılgınlaşmak” ifadesi, ani korku ve kaygı durumlarına tepki vermek anlamına gelen bir ifadedir.

Afyonu patlamak ne demek TDK?

Dilimizde afyon patlatmak, uyanmak ve kendine gelmek anlamına gelir. Örneğin, henüz uyanmamış insanlar için patlamamış afyon kullanmak doğrudur veya aklı başına gelmiş sağlıklı insanlar için patlamamış afyon kullanmak doğrudur. Patlayan afyon ifadesi, zihnin aklına gelme sürecini tanımlamak için kullanılır.

Patlamak ne demek cinsel?

Kızlık zarının yapısının bozulması için yöresel olarak “kızlık zarının bozulması, kızlık zarının yırtılması, yırtılması, delinmesi, kızlığın bozulması, bozulma” gibi çeşitli terimler kullanılmaktadır.

Elinde patlamak ne demek?

Elinde patlamak AÇIKLAMA 1) Bir şeyin satılamaması ve sahibinde kalması; 2) Haber vb. şeylerden zamanında yararlanamayarak fırsatı kaçırmak.

Afyon neden Afyonkarahisar oldu?

2. yüzyıldan günümüze kadar halkın geçim kaynağı olarak yetiştirilen haşhaş bitkisinden elde edilen suyu ifade eden OPIUM kelimesinin Afion olarak telaffuz edilmesinden dolayı Afyon ismi verilmiştir. Zamanla ikisi birleşmiş ve şehrimizin ismi Afyonkarahisar olmuştur.

Büyük Afyon depremi ne zaman oldu?

Afyon depremi 03.02.

Afyon’da hangi savaş oldu?

Herkese mutlu Zafer Bayramı dileriz. Büyük lider Atatürk, 30 Ağustos 1924’teki büyük zaferi şu cümlelerle anlatmıştır: “Afyonkarahisar Dumlupınar Meydan Muharebesi ve son bölümü olan 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır.”

Argoda afyonu patlamak ne demek?

🔹Afyon dolu ifadesi ayılma, uyanma anlamında kullanılır. Kişinin belli bir zamanda bilincini yeniden kazanması anlamında kullanılır.

Afyonu patlamamak nedir?

Opium Patlaması Deyiminin Anlamı (TDK) Opium patlaması deyimi uyanmak ve uyanmak anlamında kullanılır. Kişi belirli bir zamanda bilincini yeniden kazandığında kullanılır. Zihnin duyularına gelme sürecini ifade eder ve öfkeli insanlar tarafından kullanılır.

Din neyin afyonu?

Karl Marx’ın çokça alıntılanan bir sözü vardır: “Din halkın afyonudur.”

Afyon kaç yılında il oldu?

Osmanlı Devleti’nin son idari yapılanmasında Karahisâr-ı Sâhip Sancağı yer alırken, 1924’te Cumhuriyet’ten sonra oluşturulan yeni idari yapılanmayla Afyonkarahisar adını alan il, 5 kaza, 12 bucak ve 482 köyden oluşmaktaydı (DAŞDEMİR ve UYAN, 2001: 211).

Afyon ne zaman kurtuldu?

Kurtuluş Savaşı’nın sembol şehri Afyonkarahisar, düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor. Türk milleti, 96 yıl önce, 30 Ağustos 1922 sabahı, bambaşka bir döneme uyandı.

Afyon ne zaman işgal edildi?

Afyonkarahisar’ın Yunanlılar tarafından ilk işgali 28 Mart 1921’de gerçekleşti. On gün süren işgalin sonunda Yunanlılar 7 Nisan’da şehri boşalttılar.

Afyonu patlamak nasıl olur?

Eski zamanlarda, Ramazan ayında sigara içenler afyon ezmesini sararak yutarlardı ve zamanla içlerinde patlayarak midelerinde tüm gün yetecek kadar tütün kalırdı. Bu yüzden pop opium. Opium dolu ifadesi ayılma, uyanma anlamında kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir