İçeriğe geç

Adapte Nedir Tdk

Adapte etmek ne demek TDK?

Uyarlama sıfatı olarak oluşturulmuştur ve “uyarlamak” yardımcı fiiliyle birlikte kullanılır. Bunu da kabul edelim. Türkçede şu kelime de vardır: uyarlamak, uyarlanmak.

Adapte neye denir?

Uyum, bir organizmanın kendi yaşam alanında veya yaşam alanlarında hayatta kalma yeteneğini geliştirdiği evrimsel süreçtir. Uyum sağlama, uyum durumudur: bir organizmanın belirli bir yaşam alanı kümesinde yaşayabilme ve üreyebilme derecesi.

Adapte yerine ne kullanılır?

“Uyum” kelimesinin komik bir karşılığı var: “adaptation”.

Adaptif ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’nun TDK sözlüğündeki “Uyarlanabilir” kelimesinin anlamına bakıldığında, “Uyarlanabilir” kelimesi “uyarlayan” anlamını alır. Uyarlama ve uyarlanabilir olarak da ifade etmek mümkündür. Her duruma uyum sağlamak ve onu bir bütün halinde bütünleştirmek gibi anlamlarla düşünülebilir.

Adapte edilerek ne demek?

“Uyarlamak” sözcüğü Türk Dil Kurumu çerçevesinde ele alındığında, “ayarlanmış” anlamında ifade edilmektedir. “Uyarlama” veya “uyarlama” sözcükleri düşünüldüğünde de aynı şey söylenebilir.

Adapte mi adapte mi?

adapte – Nisanyan Sözlük. Fransızca adapt fiilinden, “uyum sağlamak”tan ödünç alınmış bir kelimedir. Bu fiil, Geç Latince adaptare fiilinden, “bir şeye uyum sağlamak, uygulamak”tan türemiştir. Bu fiil, aynı anlama gelen ve ad+ önekine sahip Latince aptare fiilinden türemiştir.

Adapte hangi dilde?

“adapte” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları: 1 sonuçKategoriİngilizceGenel1Geneladapted s.

Adapte eser ne demek?

Uyarlama eser: Bir sözlü eserin başka bir dilde yeniden yorumlanmak üzere oluşturulmuş hali veya aynı dildeki farklı sözcükler kullanılarak yapılmış hali.

Adaptasyonun Türkçesi nedir?

Ayarlama kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: uyum.

Entegre etmek ne demek TDK?

“Entegrasyon” farklı bileşenleri, sistemleri veya süreçleri bir araya getirme ve bunların uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlama sürecini ifade eder.

Adaptasyon nedir uzun?

Uyum; Canlıların hayatta kalabilmek için direnç gösterdikten sonra bulundukları ortama uyum sağlama biçimidir. Başka bir deyişle hayatta kalmayı artıran tüm kalıtsal durumları ifade eder.

Adaptasyonlar nereden gelir?

Adaptasyonlar yerel evrimin sonucudur. Adaptasyonlar uzun nesiller boyunca birikebilir ve hatta bir türün tamamen farklı bir türe dönüşmesine neden olabilir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Adaptif olmak ne demek?

“Uyarlanabilir” kelimesinin ne anlama geldiği sorusunun cevabı, uyarlama işini yapan kişiye bağlıdır. Uyarlanabilir kelimesinin bir diğer anlamı da adapte olarak bilinir. Uyarlanabilir kelimesinin kökeni Fransızcadır.

Adaptif davranış ne demek?

Uyarlanabilir davranış, bir bireyin değişen koşullara veya çevresel faktörlere uyum sağlamak için esnek ve uygun tepkileridir. Uyarlanabilir davranış, bir kişinin çevresel değişikliklere hızla uyum sağlamasını ve bu değişikliklere uygun şekilde yanıt vermesini sağlar.

Entegre etmek ne demek TDK?

“Entegrasyon” farklı bileşenleri, sistemleri veya süreçleri bir araya getirme ve bunların uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlama sürecini ifade eder.

Addetmek ne demek Osmanlıca?

birlik. geçişli f. (ar. ‘add “count” + Türkçe count, act) saymak, kabul etmek: Seni bir münzevi olarak kabul etmiştik (Abdülhak Hâmit). Bu düşüncenin zamanımıza özgü olduğu düşünülmemelidir (Ahmet Hâşim).

Addetmek mi addetmek mı?

İşte Türk Dil Kurumu’na göre addemek kelimesinin doğru yazımı… ADDETMEK NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak amacıyla 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun sözlüklerine ve derlemelerine web sitesi üzerinden ulaşılabilir. TDK sözlüklerine göre “addetmek” olarak yazılır.

Kendini addetmek ne demek?

Günlük hayatta ve edebi eserlerde yaygın olarak kullanılan “addemek” kelimesi, bir şeyi olduğu gibi görmek ve kabul etmek anlamına gelir. Kelimenin çağrışımı, önyargılı olmak ve hakkında yeterli bilgi sahibi olunmayan şeyleri varsaymaktır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Tummy Time Kartları Ne Zaman Başlanır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir